Bombers blåa bett är välkända för sin höga kvalitet. De har utvecklat kvalitetsprodukter i över 30 år, och fokuserar på innovativa lösningar som gynnar både häst och ryttare.

Om Bombers

  • Alla bett från Bomber är handgjorda – alla delar är omsorgsfullt skapade av skickliga hantverkare. Alla Bombers bett tillverkas i Sydafrika.
  • Bombers lämnar, på alla produkter av rostfritt stål, sötmalm och mässingsprodukter, livstidsgaranti gällande defekter från tillverkningen. Vid eventuella tillverkningsfel på dessa produkter reparerar eller ersätter Bombers produkten utan kostnad – så säkra är de på sin höga kvalitet! Garantin täcker inte fel som uppstått på grund av felaktig hantering eller användning.
  • Bombers bett bör tvättas och torkas av efter varje användning.

Olika material

Bombers tillverkar bett i olika material, med olika egenskaper.

Sötmalm, rostfritt stål och mässing
Bombers använder bara rostfritt stål av högsta kvalitet. Mässing används i vissa bett. De flesta av mundelarna är gjorda med sötmalm, för att det oxiderar lätt, bidrar till ökad salivering, gör det lättare för hästen att acceptera bettet, samt är varmt och sött.

Läder
Vissa bett är täckta med 100% naturligt läder. Dessa bett ärt lämpliga för hästar som inte accepterar metallbett. Dessa bett är inte lämpliga för hästar som gärna tuggar på bettet.

Flexible tube
En PVC-tub som erbjuder ett sxceptionellt mjukt alternativ, genom att ge jämnt tryck över tunga och laner. Lämpligt för hästar som inte accepterar metallbett. Materialet är självklart giftfritt. Ej lämpligt för hästar som tuggar på bettet.

Bomber Blue
Bomber Blue är en nylonkomposit som är lätt, och ökar saliveringen samtidigt som porten ger tungfrihet. Materialet är naturligtvis helt giftfritt, och betten har en kärna av rostfritt stål. Lämpligt för hästar som inte accepterar metallbett. Ej lämpligt för hästar som gärna tuggar på bettet.

Kabelbett
Bombers revolutionerande kabelbett tar bort mittenlänkarna, vilket ger en mjukare och bekvämare mundel. Den är flexibel och begränsar därför nötknäppar-effekten. Ger även möjlighet för varje tygel att ge olika signaler. Kabeln är täckt med en PVC-produkt som självklart är helt giftfri. Ej lämpligt för hästar som gärna tuggar på bettet.

Specialbeställa bett

Hittar du inte det bett du önskar? Kontakta mig gärna! Jag hjälper dig att specialbeställa precis det bett du önskar, vilket sedan specialproduceras bara för dig i Bombers fabriker. Kontakta oss gärna för mer information! hej@vbridsport.se

Att tänka på

  • Bombers är stolta över sin höga kvalitet. Av denna anledning finns det på vissa bettmodeller en märkning att de inte får utsättas för högre tryck än 90 kg. Detta gäller främst Bomber Blue-betten, mullen samt kabelbetten.
  • Vissa bett är tillverkade av mjuka material, och är därför inte lämpliga för hästar som tuggar. Detta gäller till exempel kabelbett, läderbett, flexible tubing-bett samt Bomber Blue.
  • Kontrollera ditt bett med jämna mellanrum. Även metallbett kan slitas över tid.
  • Sötmalmsbettens blåa färg kan med tiden försvinna, då den oxiderar vid anvädning.